Transactionele Analyse Test 

Krijg inzicht in je communicatie

De TA geeft diepgaand inzicht in jezelf. Het model is er op gebaseerd dat we op 5 verschillende manieren communiceren. De posities zijn: Volwassene, Voedende Ouder, Structurerende Ouder, Natuurlijk Kind of het Aangepast Kind.

Elk gedrag heeft zowel positieve als negatieve kanten. Ze vullen elkaar aan en helpen elkaar om jou in balans te houden. De kwaliteit van de ene positie kan ondersteunend zijn in de valkuil van de ander positie. In de interactie met anderen kunnen we altijd kiezen vanuit welke positie we reageren. We wisselen de hele dag tussen de verschillende posities. De keuze bepaalt voor een groot deel het vervolg van de communicatie. 

Jouw manier van communiceren heeft een bepaald effect op de ander. Maar wat jij doet en zegt triggert ook iets bij je gesprekspartner die vervolgens ook weer reageert vanuit één van de posities. Hoe beter je in staat bent om patronen van je eigen gedrag te herkennen en te gebruiken, des te effectiever is de communicatie. Ieder antwoord is oké, het gaat niet om goed of fout. Het laat enkel jouw patronen zien.

Door de volgende test in te vullen ontdek je hoe je scoort op de verschillende posities. Na het invullen van de test volgt er ook een uitleg over de verschillende posities.

 

Doe hier de Transactionele Analyse Test

Je krijgt 40 stellingen, per stelling kan je aangeven in hoeverre deze op jou van toepassing is.

Druk op 'volgende' om de test te starten.


Voornaam
Achternaam
e-mailadres

Meer weten over Transactionele Analyse?

Transactionele Analyse is een communicatiemodel. Het helpt je inzicht in jouw gedachten, gedragingen en gevoelens te krijgen door patronen te gaan herkennen. Wil jij werken aan je autonomie? Wil je af van het niet uit je woorden komen bij bepaalde mensen? Je minder verantwoordelijk voelen? Je triggers zien waar je energie in weg ebt? De balans tussen geven en nemen houden in het contact?  laat het me weten!
Ik help je er graag bij.

 

Nancy van den Heuvel bedrijfsadviseur

“Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang”

Nancy van den Heuvel

Nancy van den Heuvel

In onze steeds meer op individualiteit en actie gerichte samenleving, ben ik de rebel die met alle plezier helpt om de kracht en kwaliteit van relaties te (her)gebruiken. Jarenlang hechtte ook ik meer waarde aan hard werken en vond ik het moeilijk mijn eigen evenwicht te vinden. Toen ik ontdekte dat mijn inzet van energie zich niet uit betaalde wist ik “Het moest dus over een andere boeg”. En dat werd omgezet in samenwerken, kijken wat ik zelf kon doen en vanuit verbinding met anderen werken aan iets groters. Ik geloof in de kunst van het genieten, en mijn passie is om mensen en bedrijven te begeleiden niet om harder te werken maar effectiever te werken. En daar heb je elkaar voor nodig. Ik zet me in voor het creëren van een beweging die rust, harmonie en plezier brengt.

Nancy-van-den-heuvel