Diversiteit en inclusiviteit

Diversiteit- en inclusiecoach – Nancy van den Heuvel

Als diversiteit- en inclusiecoach begrijp ik de uitdagingen van het implementeren hiervan binnen het bedrijf. Herken je dit?

  • Zie je het voordeel in van meer diversiteit en inclusiviteit, en zou je dit willen integreren binnen het bedrijf? Omdat het zo ruimte biedt aan alle mensen, ieder met zijn eigen talenten. Maar ook omdat het je kan helpen de aanwas van personeel te laten groeien.
  • Vraag je je af wat nodig is om mensen binnen het bedrijf te halen en te houden uit een andere cultuur, meer vrouwen of mensen met een beperking of aandoening en weet je niet wat daar allemaal bij komt kijken?
  • Ben je op zoek naar kennis over wat er nodig is om diversiteit en inclusiviteit te implementeren binnen het bedrijf?
  • Of heb je juist mensen in dienst die wat extra’s vragen? Of wil je weten wat jouw medewerker nodig heeft om optimaal te functioneren?

Ik snap dat stappen nemen op een vlak waar je weinig ervaring in hebt je voorzichtig maakt om deze te zetten. Gelukkig heb ik ruim 25 jaar ervaring op het vlak van diversiteit en inclusiviteit waardoor ik jou hier vlotjes mee in op weg kan nemen. Mijn ervaring in werken met doelgroepen met een ondersteuningsvraag zal hierin gaan helpen.

Nancy van den Heuvel effectieve bedrijfsadviseur

Een coach inzetten op diversiteit en inclusie bij jouw bedrijf.

– Hoe werkt dat?

Als coach gericht op diversiteit en inclusiviteit stimuleer ik een diverse en inclusieve werkomgeving. Omdat het de creativiteit stimuleert, het innovatieve vermogen en, uiteindelijk, je omzet.


Wanneer we ons in alle veiligheid kunnen verbinden met mensen die vanuit een ander perspectief kijken, denken en doen, helpt het ons om de verschillen makkelijker te omarmen.


Maar ook kan het helpen om hernieuwde inzichten op te doen. Dit proces ga ik samen met jullie aan. Voor een afgesproken periode kom ik regelmatig langs om gesprekken te hebben en mensen mee te nemen in elkaars leefwereld. Om zo de potentie van medewerkers optimaal in te kunnen zetten.


We vieren ook de verschillen. Om te begrijpen wat medewerkers met een aandoening of ziekte nodig hebben om hun taken goed uit te voeren, kan ik meekijken in wat zowel de medewerker als het bedrijf nodig heeft aan extra handvatten. Mijn ervaring is dat hele kleine aanpassingen al een groot verschil kunnen maken.

Mijn aanbod stem ik af op de vraag die binnen jou of je bedrijf speelt. Dat is altijd maatwerk, Hiervoor stel ik een offerte op nadat ik de vraag heb geïnventariseerd.

Nancy is de beste in haar vak wat ik nu ben en kan komt door Nancy haar jarenlange ervaring zorgt ervoor dat je als herboren uit haar coaching komt. Thanks Nancy

Anita

Wat levert een diversiteit en inclusiviteit coach jouw bedrijf op?

Na het inschakelen van een coach op het vlak van diversiteit en inclusiviteit zul je merken dat jouw bedrijf en team hun kwaliteiten beter weten te benutten. Wist je dat bedrijven met minstens 1 op de 3 vrouwen in het seniormanagement, het tot bijna 50% beter doen dan bedrijven met minder vrouwen aan de top? 


Bedrijven die de verschillen omarmen, ondervinden een positieve invloed op de bedrijfscultuur. Door de interactie met mensen van verschillende achtergronden, nationaliteiten, opvattingen, overtuigingen en uit verschillende levensfasen kunnen medewerkers zich meer bewust worden van elkaars wereldbeeld.


Ik help jullie effectiever te werken door aandacht te hebben voor de mens achter de medewerker. Je vergroot als bedrijf de herkenbaarheid voor alle groepen in de samenleving en bent beter in staat om bij hen aan te sluiten. Daarnaast word je als werkgever aantrekkelijker voor een grotere groep medewerkers. Ik zeg win-win.

Mijn jarenlange kennis van een grote diversiteit aan mensen maken dat ik makkelijk aan kan sluiten, oordeelloos in verbinding sta en weet wat er nodig is om deze medewerkers binnen dit bedrijf zijn plek te laten vinden en talenten optimaal effectief in te zetten.

Nancy heeft mij in een moeilijke tijd goed geholpen met de vervolgstappen om uiteindelijk weer productief aan het werk te zijn met activerend werk bij een design bedrijfje. We hebben veel diepe gesprekken gehad en ze is erg vrijdenkend, sympathiek en denkt in oplossingen die je stapje voor stapje kunnen helpen naar je doel. Zeker een aanrader.

Negin Kazim

Wie is Nancy van den Heuvel?

In onze steeds meer op individualiteit en actie gerichte samenleving, ben ik de rebel die met alle plezier helpt om de kracht en kwaliteit van relaties te (her)gebruiken. Jarenlang hechtte ook ik meer waarde aan hard werken en vond ik het moeilijk mijn eigen evenwicht te vinden. Toen ik ontdekte dat mijn inzet van energie zich niet uitbetaalde wist ik “Het moet dus over een andere boeg”.

En dat werd omgezet in samenwerken, kijken wat ik zelf kon doen en vanuit verbinding met anderen werken aan iets groters. Ik geloof in de kunst van het genieten, en mijn passie is om mensen en bedrijven te begeleiden, niet om harder te werken maar effectiever te werken. En daar heb je elkaar voor nodig. Ik zet me in voor het creëren van een beweging die rust, harmonie en plezier brengt.

Bedrijfsadviseur arnhem Nancy van den heuvel