Vertrouwenspersoon inschakelen – Nancy van den Heuvel

Vertrouwenspersoon inschakelen – Nancy van den Heuvel

Als vertrouwenspersoon begrijp ik dat er soms gebeurtenissen of ervaringen zijn die je bezighouden. Herken je dit? 

  • Zou je met iemand willen praten, maar weet je niet bij wie je met jouw vraag terecht kunt? 
  • Heb je je verhaal wel eens gedeeld en kwam men meteen met een oplossing of een oordeel?
  • Voelde je je niet begrepen? 
  • Merkte je dat men naderhand anders naar je keek? 
  • Of weet je niet of het veilig is om met je verhaal naar buiten te komen?

Dit kan je huiverig maken om je ervaring te delen. Ik begrijp dat het niet altijd makkelijk is om je verhaal te delen. Een extern vertrouwenspersoon kan uitkomst bieden. 

Als extern vertrouwenspersoon kan ik oordeelloos naar jouw ervaring luisteren. Als vertrouwenspersoon begrijp ik heel goed dat jij jouw verhaal in veiligheid moet kunnen brengen. Zodat je alle ruimte geeft aan jouw ervaring, zonder je af te hoeven vragen of ik dat wel kan dragen of er toch niet iets van vindt. 

 

Binnen mijn scholing is ruimschoots aandacht geweest om me hierin te bekwamen. Integriteit en respect voor ieder zijn verhaal heb ik hoog in het vaandel staan.

Nancy van den Heuvel effectieve bedrijfsadviseur

"The value of emotions comes from sharing them, not simply having them."

~Simon Sinek

Werken met een vertrouwenspersoon

– Hoe werkt dat?

Als persoon van buiten de organisatie kan ik met jou een aantal vertrouwelijke gesprekken plannen waarin jij jouw ervaring kunt delen. Ik kan dan met je meekijken naar eventuele vervolgstappen.

Het helpt je helderheid te krijgen in de situatie. Bij een extern vertrouwenspersoon kun je vertrouwelijke informatie kwijt, zonder dat je bang hoeft te zijn voor verdere consequenties. Dat kan nodig zijn op momenten dat je met een kwestie rondloopt die nog niet gedeeld kan worden met de buitenwereld. Maar wat ik het mooist vind aan de rol van extern vertrouwenspersoon is dat ik onbevooroordeeld luister naar jouw verhaal, waardoor jij weer vitaal verder kunt.

Mijn aanbod stem ik af op de vraag die binnen jou of je bedrijf speelt. Dat is altijd maatwerk. Hiervoor stel ik een offerte op nadat ik de vraag heb geïnventariseerd.

Nancy kan putten uit een bron van heel veel kennis, (eigen) ervaring, warmte, eigenheid en leeft met je mee. Ze leert en onderzoekt nog steeds, dat maakt dat ze ook kwetsbaar is en zichzelf deelt in de ervaring samen. Ze is wijs en de kennis die ze deelt komt uit allerlei verschillende hoeken, zo kan ze veel verschillende mensen bereiken met ieder hun eigen issues.

Anne-Bert

Wat levert een vertrouwenspersoon jouw bedrijf op.

Wanneer je een extern vertrouwenspersoon zoekt, wil je je vertrouwd en veilig voelen bij die persoon. Ook wil je dat er aandacht voor je is en je begrepen voelen. 

Mijn jarenlange ervaring in het werken met een grote diversiteit aan mensen, maar ook mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling maken dat jouw verhaal bij mij op de juiste plek is. 

Door je verhaal te delen ontstaat er ruimte voor verandering. Een vertrouwenspersoon kan het verschil maken tussen frictie in jezelf of op de werkvloer door een luisterend oor te bieden.

Wie is Nancy van den Heuvel?

In onze steeds meer op individualiteit en actie gerichte samenleving, ben ik de rebel die met alle plezier helpt om de kracht en kwaliteit van relaties te (her)gebruiken. Jarenlang hechtte ook ik meer waarde aan hard werken en vond ik het moeilijk mijn eigen evenwicht te vinden. Toen ik ontdekte dat mijn inzet van energie zich niet uitbetaalde wist ik “Het moet dus over een andere boeg”.

En dat werd omgezet in samenwerken, kijken wat ik zelf kon doen en vanuit verbinding met anderen werken aan iets groters. Ik geloof in de kunst van het genieten, en mijn passie is om mensen en bedrijven te begeleiden, niet om harder te werken maar effectiever te werken. En daar heb je elkaar voor nodig. Ik zet me in voor het creëren van een beweging die rust, harmonie en plezier brengt.

Bedrijfsadviseur arnhem Nancy van den heuvel