Een geolied team

voor je organisatie

Het belang van een goed functionerend team

Als manager begrijp je als geen ander het belang van een goed functioneredn team voor je organisatie. Je besteed aandacht aan teambuilding, bemiddelt in conflicten en zorgt vopor de juiste omstandigheden zodat jouw team kan excelleren.

Toch voel je dat het niet loopt zoals het zou kunnen lopen. Onder de oppervlakte spelen belemeringen waar je geen vat op kan krijgen. Op dit moment kan ik van waarde zijn. Als buitenstaander met de juiste kennis en ervaring lukt het mij dit onzichtbare stukje boven water te krijgen. Het reuultaat? Een team wat elkaar ziet en respecteerd, op een natuurlijke manier samenwerkt en waarin al het potentieel wordt benut.

team-transformatie-voor-organisaties
team-transformeren

Teams transformeren

Na het samenvoegen van twee afdelingen binnen een zorginstelling, merkt de manager dat samenwerken binnen de nieuwe teamsamenstelling moeizaam gaat. Zijn vraag is om het team beter in contact met elkaar te brengen. Zodat de medewerkers voelen dat ze samen het team maken. Middels een interactief programma maken we een pas op de plaats. Hierdoor wordt de onderlinge dynamiek zichtbaar, en kan er met oog voor de individuele eigenheid van de teamleden toegewerkt worden  naar inzicht, respect en acceptatie van de nieuwe situatie. De basis voor samenwerking.

1 op 1 coaching

In een veranderende organisatie kunnen mensen moeite hebben zich in hetzelfde tempo als de organisatie te ontwikkelen. “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.” 

persoonlijke-coaching

Werkwijze

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

processen-in-organisaties

Stilstaan bij processen

Organisaties ondersteun ik in dynamische periodes door ruimte te maken voor (verander) processen. Het belang van stilstaan is een stap die nogal eens over wordt geslagen. Om vooruit te komen als organisatie is het van belang om eerst ruimte te geven aan dat wat aandacht behoeft. Het is mijn missie organisaties hierin te ondersteunen zodat ze weer fris verder kunnen. 
Systemisch-werken-teams

Systemisch werken

Mijn manier van werken is in de kern gebaseerd op systemisch werken. Het uitgangspunt is dat het systeem waar je deel van uitmaakt, of dat nu je familiesysteem of je werksysteem is, altijd van invloed op je is.

Door deze methode krijg je inzicht in (verborgen) dynamiek en daar waar de loyaliteit ligt.

Waar anderen inzoomen op de vraag om tot een oplossing te komen, zoom ik uit, door juist naar het grotere geheel te kijken., Zo komt meer aan de oppervlakte dan het direct waarneembare.

“If everyone is moving forward together, then success takes care of itself.”

Henry Ford

Blogs

Hier komen blogs in de categorie ‘zakelijk. ‘Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. 

De 7 voortekenen van een burn-out

De 7 voortekenen van een burn-out

7 voortekenen van een burn-outAls je me zo ziet liggen op deze foto, luierend in het gras, op een last minute vakantie in Turkije, zie je denk ik niet direct dat ik daar een burn-out heb, hè? Dat is ook het lastige van een burn-out. Mensen zien niet dat je accu...

Hoe zorg je beter voor jezelf

Hoe zorg je beter voor jezelf

Hoe zorg je beter voor jezelf?Ken jij het dat je het je voorneemt om meer tijd aan jezelf te besteden, om later te ontdekken dat er niets is veranderd? Dit irriteerde mezelf vaak. En ik werd er ook teleurgesteld van. Waarom lukte het mij niet om aandacht voor mezelf...

Contact