Een soepel werkende organisatie

Het belang van afstemming binnen de organisatie

Als manager begrijp je als geen ander het belang van afstemming voor een soepel werkende organisatie. Je investeert in teambuilding, besteedt aandacht aan weerstand en zorgt voor de juiste omstandigheden zodat medewerkers binnen jouw organisatie optimaal  kunnen functioneren.

Toch voel en zie je dat het niet zo loopt. Onder de oppervlakte spelen belemmeringen waar je geen vat op kan krijgen. Graag denk en kijk ik met jullie mee in een oplossing. Als buitenstaander met de juiste kennis en ervaring lukt het mij dit onzichtbare stukje boven water te krijgen. Het resultaat? Medewerkers die elkaar zien, zich gezien en gerespecteerd voelen, op een natuurlijke manier samenwerken zonder dat er ergens iets belemmert en waarin al het potentieel wordt benut. Wil jij minder uitval en meer commitment? Neem dan contact met me op!

team-transformatie-voor-organisaties
team-transformeren

Teams transformeren

Na het samenvoegen van twee afdelingen binnen een zorginstelling, merkt de manager dat samenwerken binnen de nieuwe teamsamenstelling moeizaam gaat. Zijn vraag is om het team beter in contact met elkaar te brengen, zodat de medewerkers voelen dat ze samen het team maken. Middels een interactief programma maken we een pas op de plaats door stil te staan bij de impact van de veranderingen. Daarnaast maken we de onderlinge dynamiek zichtbaar, en kan er met oog voor de eigenheid van de teamleden toegewerkt worden  naar inzicht, respect en acceptatie van de nieuwe situatie. De basis voor samenwerking!

1 op 1 coaching

In een veranderende organisatie kunnen mensen moeite hebben zich in hetzelfde tempo als de organisatie te ontwikkelen. Met als gevolg dat de kans bestaat dat men minder presteert, de sfeer nadelig beinvloedt of op den duur (gedeeltelijk) uitvalt. Vaak ligt er (onbewust) nog een vraagstuk dat opgelost dient te worden voordat de medewerker weer goed functioneert.
Veelal ben je met een investering van 4 sessies
(5 uur) coaching zover dat de medewerker verder is in dit proces. De kosten wegen niet op tegen het ongemak, de ineffectiviteit, inproductiviteit en verzuimkosten die je hiermee kunt voorkomen! Maak jij het mogelijk om het potentieel van je medewerker weer volledig in te zetten?

persoonlijke-coaching

Werkwijze

Of de vraag nu organisatiebreed of op team- en/of op individueel niveau speelt, kan ik jullie helpen. Ik kom langs en samen inventariseren we  waar de pijnpunten liggen. Aan de hand daarvan zal ik een plan van aanpak op maat aanbieden. Bij akkoord ga ik aan het werk met de vraag die er speelt. Na afloop koppel ik mijn bevindingen terug. We kunnen dan concluderen dat het zijn vruchten heeft afgeworpen of dat er zonodig een aanvullende interventie ingezet kan worden om op totaal niveau goede resultaten te behalen.

processen-in-organisaties

Stilstaan bij processen

Organisaties ondersteun ik in dynamische periodes door ruimte te maken voor (verander)processen. Het belang van stilstaan is hierin een stap die nogal eens over wordt geslagen. Om veranderingen aan te gaan als organisatie is het van belang om eerst ruimte te geven aan dat wat aandacht behoeft bij een veranderingsproces. Stilstaan bij wat was, wat is en wat komt is hierbij noodzakelijk. Om verder te kunnen, dient men eerst stil te staan! Het vinden van een nieuwe balans is de basis om tot een gezond en efficiënt werkklimaat te komen. Het is mijn missie organisaties hierin te ondersteunen zodat ze weer vruchtbaar verder kunnen. 
Systemisch-werken-teams

Systemisch werken

Mijn manier van werken is in de kern gebaseerd op systemisch werken. Het uitgangspunt is dat het systeem waar je deel van uitmaakt, of dat nu je familiesysteem of je werksysteem is, altijd van invloed op je is.

Door deze methode krijg je inzicht in (verborgen) dynamiek en daar waar de loyaliteit ligt.

Waar anderen inzoomen op de vraag om tot een oplossing te komen, zoom ik uit, door juist naar het grotere geheel te kijken, zo komt meer aan de oppervlakte dan het direct waarneembare.

“A team is not a group of people who work together. A team is a group of people who trust each other”

Simon Sinek

Blogs

Organisaties zijn gebaat bij betrokken, gezonde, loyale en gemotiveerde medewerkers. Lees er hier meer over!

Wendbaar aan het werk

Wendbaar aan het werk

De werkdruk in de zorg is hoog. Momenteel ervaren 1 op de 5 medewerkers burn-out klachten. Laten we inzetten op burn-out preventie.

De 7 voortekenen van een burn-out

De 7 voortekenen van een burn-out

Het lastige van een burn-out is dat mensen niet zien niet dat je accu compleet leeg is. Jijzelf moet het nog zien te bevatten en je nieuwe grenzen ontdekken.

Contact